top of page

O Meni

Sem magister znanosti Ekonomske fakultete v Ljubljani, smer podjetništvo. Tema magistrskega dela je bila Inovacijski potencial Slovenije. Poleg tega sem se dodatno izobraževal s področja bančništva in financ v okviru Združenja bank Slovenije ter Kaplan Schweser v tujini. Obiskoval sem program s področja pogajanj na Harvard Law School, in opravil šolanje iz nevro-lingvističnega programiranja, v njegovem izvornem kraju Santa Cruz, Kalifornija. Tekoče govorim angleško, nemško (opravljen izpit GDS) in francosko (opravljen izpit DELF).

 

Zaposlen sem bil kot svetovalec za področje kreditiranja podjetij v Slovenski izvozni in razvojni (SID) banki in kot pomočnik direktorja sektorja poslovanja s podjetji na Gorenjski banki. Imam izkušnje s pripravami bonitetnih ocen, analizami kreditne sposobnosti in denarnih tokov, vrednotenjem projektov, projektnim financiranjem, sindiciranimi krediti, prestrukturiranji podjetij v sodelovanju z mednarodnimi svetovalnimi hišami in svetovanjem podjetjem v zvezi s kreditiranjem investicij oziroma obratnih sredstev v okviru programov na podlagi kohezijskih sredstev. Moja dodana vrednost je tudi, da poznam poslovanje podjetij v gospodarstvu in na mednarodnih trgih.

V Renault Nissan Slovenija sem bil zaposlen kot produktni vodja in področni vodja. Izpostavil bi zaposlitev v Kolektor Etri, kjer sem bil zadolžen za nemški trg ter sem uspešno sodeloval z vodilnima distributerjema električne energije RWE in E.ON. Vodil pa sem tudi vstop podjetja na francoski trg in začetek sodelovanja z EDF. Velik del sodelovanje s temi multinacionalkami je potekal preko mednarodnih tenderjev.

Ziga-Metelko-ProTender_edited.jpg

Žiga Metelko

bottom of page